4 sätt att förnya ditt hem inför ljusare tider

Visst välkomnar vi ljuset med stor glädje efter en lååång kall vinter! När mörkret råder inreder vi oftast mörkare och mer mysigt ombonat än på sommaren. När ljuset nu tar över kan den vintriga inredningen lätt se dammig och missanpassad ut. Nu det är dags för nya tider och en helt ny förändring på hemmaplan!

Här får du 4 tips hur du snabbt och enkelt förnyar och välkomnar ljuset även inomhus!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/soffa.jpg

Bildtext: Ovan IKEA-klassikern Ektorp i en helt ny outfit.

1. Förnya din gamla soffa!

Ett superknep för att snabbt fräscha till i vardagsrummet är att byta möbelklädsel. Har du t ex en soffa från IKEA är det enkelt att fixa en ny soffa billigt utan att köpa en helt ny. Det finns mängder av klädslar i olika färger att välja på. Varför inte hotta upp soffan med ett maffigt blommönster?

Även Bemz.com säljer lyxiga överdrag till flertalet IKEA-möbler. Till exempel kan soffan enkelt kläs om i ett nytt exklusivt sammetstyg från Designers Guild. Bemz gör även just nu ett unikt samarbete med Tom Dixon; ett hårigt sofföverdrag som går till historien som det coolaste möbelpimpet någonsin!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/kök.jpg

2. Skippa skåpen!

Att skippa överskåpen i köket är inne i år. Flera stora kökstillverkare har visat tips på kök utan klassiska överskåp. Genom att välja öppna hyllor istället för skåp, gör att ljuset flödar genom köket och rummet får ett öppnare intryck. Detta knep går även att ta till i små kök för att få dem se större ut.

Så vill du få ett nytt ljusare kök snabbt, fram med kofoten och sätt igång att riva ner dina skåp!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/vägg.jpg

3. Ta in trenderna!

Även om jag inte gillar trender så mycket, så vet jag att många gör det. Det kan därför vara kul att nämna vad som är på G i vår/sommar. Här är tre snabba trender att anamma på hemmaplan för att snabbt förändra och försköna.

  • Marmor i ny tappning. Marmortrenden håller i sig från förra året men kommer nu i andra format än bara bord. Varför inte tapetsera väggen med en lyxig marmortapet i vår?
  • Kristallklart. Alla med andliga intressen kan glädja sig åt att den helande kristallen är mäkta poppis i år. Den renar alltså inte bara hemmet från onda andar, den är snygg att se på också.
  • Klängväxter. Dessa långarmade växter kommer tillbaka stort 2017. Gröna växter är inte bara vackra att se på, de är även bra för hälsan och inomhusluften. Så låt det gröna gro och låt dina växter blomma uppåt väggarna!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/matta.jpg

4. Ny säsong, ny matta!

Inget förändrar ett rum så snabbt som att byta matta. Har du inte lust att riva upp ditt gamla golvet eller renovera det, är en ny matta en enkel lösning. Mönstrade och blåtonade mattor är hett just nu och passar bra för den ljusare somriga årstiden. Även den riktigt långhåriga, ludna mattan gör stor comeback 2017. Ett tips är att kolla in Ellos mattsortiment just nu, där kan du göra riktiga fynd.

Ett tips är att låta golvet vara mattfritt ett par veckor innan den gamla mattan byts ut mot den nya. Det ger golvet andrum och gör det roligare att lägga på den nya mattan.


Här är några snabba knep för hur du enkelt förnyar ditt hem inför en ny ljusare årstid. Och till sist, glöm inte att köpa hem färska blommor, både som belöning och försköning!

LOVE M/ 

Läs mer från Maria på inredningsvis.se

 

Foto från Designbloggarna, Ellos, Ikea hemma, Alexanderwhite och Annika von Holdt