5 juldukningsstilar att kopiera och inspireras av

Det finns numer otaliga juldukningar när man går igenom Instagram och diverse bloggar. Vilken stil ska man då välja ? Det handlar helt om temat på julfesten, tänk efter vad ni vill att dukningen ska signalera. Är det en dukning runt advent kan det vara fint att köra på den rena vita temat med bara lite grönt som dekor. Om det är runt jul nyår är det värt att ta i med med mustigt röda färger och former, för en mer festlig party dukning känsla. Här får ni nu 5 grymt vackra juldukning stilar som ni kan kopiera där hemma när julfesterna avlöser varandra.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/juldukning1-1.jpg

Vit V.s svart juldukning!

Här ser ni precis vad jag menade ovan med en enkel vit dukning. Detta är den moderna Skandinaviska julen i ett nötskal. Addera gärna lite svarta detaljer och/eller gröna kvistar för mer djup i dukningen.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/juldukning2.jpg

Klassiskt med linneduk!

Här ser vi en mix av modern juldukning mixad med klassisk duk av finaste linneväv. Linne går att köpa per meter vilket gör att ni kan ha en linnelöpare även på ett riktigt långt julbord. Snyggt avbrott till grå linne dukning är att använda bestick i guld till vita tallrikar.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/juldukning3.jpg

Amerikansk glam dukning!

Detta är min stil av dukning! Jag blev helt såld första gången jag såg denna glammigt röd/guldiga lyxiga dukning. Det är typisk Amerikansk stil med rödmönstrat och mycket pynt med mistel, vilken används flitigt som julpynt i alla Amerikanska hem.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/juldukning4.jpg

Enkelt med grönt!

Att pynta med gröna naturkvistar har blivit väldans poppis de senaste åren. Lite back to nature skulle man lite kul kunna uttrycka det. Det är ju bara så himla fint att låta en grangirlang slingra sig över ett vitdukat julbord. Vill man inte ha alla de barr som gran kan avge är cypresskvistar ett ypperligt bra alternativ. Ibland är bara det enklaste det allra vackraste!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/juldukning4-1.jpg

Traditionell Svensk jul!

Jag avlutar med den klassiska gammeljul Svenska juldukningen. Här är det röd duk eller löpare och träljusstakar i rött som gäller. Pynta med klassiska nejlikor apelsiner och låt julmaten i sig själv stå i fokus. Ska man vara riktigt traditionsenlig då ärr det såklart ett stort pyntat grishuvud som gäller, mitt på julbordet.

Den traditionella juldukningen är den som jag är uppvuxen med. Jag firade jul med släkt och föräldrar på landet där det närmast liknade i snöklädd Disneysaga. Jag är tacksam som har alla fina klassiskt Svenska julminnen att se tillbaka på. Jag tänker på många därute som kanske firar jul i kylan på gatan.

Vi tänder alla ett ljus tycker jag, för alla de som inte har förmånen att fira jul i gemenskap och värme.

LOVE Maria

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

Foton: Marenbaxter.com Colorelle.se Zevyjoy.com Bydiadonna.femina Lonny magazine Sköna hem ICA.se