5 sätt att bjuda in hösten på hemmaplan

Det danska ordet Hygge har verkligen blivit en stjärna i sig på inredningshimlen. Ordets betydelse är unikt och betyder ungefär att vara mindfull i det hem man byggt sig och vara tacksam för de små detaljerna i livet. Danskarna anses ju vara det gladaste folkslaget av alla så inte konstigt att alla vill kopiera deras känsla för hygge och inredningsmys. Sommaren är snart slut och hösten med en ny säsong är snart här. Då är det även hög tid för att bjuda in hösten hemma med alla dess mustiga färgnyanser. Här får ni några snabba hygge tips hur ni enkelt får den mysiga höstkänslan på hemmaplan.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/08/höst-1.jpg

1. På med päls och pläd

INGET är så höst som en mysig pälspläd! Pälsar passar däremot mindre bra om sommaren då de bara blir för varma att sitta på i soffan. Då blir det desto mysigare att pälsa på möblerna och golvet när hösttemperaturen tar över. Pälsarna och plädarna ovan kommer from Mio.se som dessutom har REA på plädar just nu.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/08/höst-2.jpg
http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/08/höst-3.jpg

2. Byt ut textilier

Det allra enklaste sättet att få ett nytt rum snabbt är att byta ut textilier som gardiner och prydnadskuddar. Om hösten ska det vara mörkare mustigare färger och varför inte blanda vinröda kuddar med mustigt senapsgula eller guldfärgade.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/08/höst-4.jpg

3. Belys och mys

När det blir mörkare är det en självklarhet att börja lysa upp mer hemma. Att investera i några nya snygga lampor inför hösten kan vara en lysande idé. Glöm heller inte att inköpa några härliga nya doftljus att avnjuta tillsammans med ett långt lyxigt bad. TIPS: De läckert lyxiga doftljusen ovan kommer från K Lundqvist och jag känner personligen mannen Kristoffer Lundqvist som ligger bakom märket. En fantastisk kreativ person som vill leverera mer lyx åt Sverige, vilket behövs.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/08/höst-5.jpg

4. Makeover i sovrummet

Om sommaren vill man helst ha ett lätt ljust sovrum. På hösten/vintern däremot är det en god idé att använda mörkare färger på kuddar och gardiner för en mysigare känsla. Addera en pälspläd eller två för den där ombonade lyxiga looken. Ovan ser ni en makeover på mitt eget sovrum som blev stor succè på både bloggen och Inredningsvis FB-sida. Jag har där gått från avskalat vitt till mörkare färger och resultatet är slående. Jag köpte även en ny häftad lyxig sänggavel vilket gav rummet ett rejält lyft. Färg inspon har jag hämtat från ett besök hos det makalöst inredda hotellet Pigalle här i Göteborg. Jag rekommenderar alla ett besök dit någon gång, då det är helt fantastiskt.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/08/höst-6.jpg

5. Mörkare matta

Det kan även vara en god idé att tex. byta ut vardagsrumsmattan till en matta med mer mustiga höstiga färger och mönster. Mattorna ovan kommer från Ellos som har fått in ett riktigt fint sortiment mattor inför höst säsongen så spana gärna in dem.

Visst är det tungt att gå tillbaka efter jobbet efter en lång semester. Men jag hoppas att dessa mysiga tips får er att se fram emot hösten liiiiteee mer nu. Jag har alltid haft hösten som favo årstid, kanske beror det på att jag fyller år i Oktober.

LOVE/ Maria på Inredningsvis

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

Foton: lindsaymarcella.com / mykukun.com / Mio.se