5 snabba stylingstips inför försäljning

Att förbereda en bostad för försäljning handlar om små knep som gör stor effekt. Hemmet skall se hemtrevligt ut men ändå inte personligt. Ljus och luftigt men ändå visualisera hur och vad för möblemang som passar i rummen. Ida Ahlström, inredare och homestagingkosult ger sina 5 bästa tips hur man enkelt förbereder sin bostad för försäljning. 

Rensa och ta bort personliga saker

Börja med att rensa och plocka bort överflödiga prylar. Rummet ska kännas luftigt och ha mycket rymd – tänk hellre få men stora saker än flera små saker för att skapa en lugn känsla. Sedan är det viktigt att ta bort personliga saker – så som familjefotografier, namntavlor, tandborstar och teckningar. Spekulanterna ska känna att de kommer in i SITT framtida hem, och då behövs dessa saker plockas bort. Men blir en vägg helt tom efter att ha tagit ned en tavelvägg full med familjefotografier (och som dessutom ger en massa fula hål i väggen), då finns det ett tips – sätt i tapeter som posters i ramarna istället. Då har du snabbt skapat en läcker och stilren tavelvägg!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/02/ida.jpg

Soffa från Swedese. Tapet från By Lassen. Golvlampa från Louis Poulsen.

Tänk ljusa färger!

Ju fler ljusare möbler och textilier det är i ett rum desto fräschare känns det, och det är en känsla som man gärna vill ha när man går på en visning. Så tänk ljusa färger! Byt till exempel de mörka gardinerna, lägg en vit matta på golvet och ta in vita och andra ljusa kuddar i soffan om den går åt det mörka hållet. Dessa är quick -fix saker som fungerar alldeles utmärkt, men om det skulle finnas mer tid ska man definitivt se över väggarna och gärna måla de vita. Det gör en enorm skillnad och rummet kännas då större, ljusare och fräschare.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/02/ida2-1.jpg

Soffa från Decotique. Soffbord och fåtölj från OX Denmarq. Taklampa från Vita.

Häng gardinerna i taket

Ett annat väldigt bra knep för att få takhöjden att kännas högre, är att hänga upp gardinerna i taket eller som på bilden här nedan – hänga gardinstången så nära taket som möjligt. Det skapar även en lugnare känsla då det kommer in mer textilier i rummet. Sedan är det bra att låta gardinerna hänga mer på sidorna av fönstret, så inte gardinerna skymmer det naturliga dagsljuset eller någon fin utsikt.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/02/ida3.jpg

Gardiner från Himla.

Förstora rummet med speglar

Finns det någon tom vägg är det bästa knepet för att fylla ut den, utan att det känns för rörigt – häng upp en stor spegel. Eller varför inte luta en spegel mot väggen för att inte göra onödiga hål. Speglar reflekterar ljuset och ger även ett härligt djup i rummet som då får det att kännas större. Ett tips till en liten hall till exempel!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/02/ida4.jpg

Sidobord från Domo Design.

Styla med växter och snittblommor

Sist men absolut inte minst är växterna! Se över rummen och se till så att det finns minst en växt eller en bukett snittblommor i varje rum. De ger liv och värme, och vi blir glada av vackra blommor och växter, och dessutom blir fotona himla fina när det finns något grönt med i bilden. Till och med inne i den minsta toaletten går det att få in något organiskt i form av en liten vas med en snittblomma i.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/02/ida5.jpg

Kruka och vägglådor från By Lassen.

 

 

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/02/ida6.jpg

Vaser från Kähler.

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!

Går du i säljtankar? Välkommen att kontakta någon av våra mäklare för en kostnadsfri värdering, eller boka ett möte med en mäklare när det passar dig på HusmanHagbergs digitala tjänst Mäklarbokningen.se