6 populära inredningsstilar och hur ni får dem

Ofta när man tänker på inredning så tänker man bara på att möblera hemmet. Till saken hör det att det finns inom kategorin så otroligt många olika inredningsstilar och det kommer hela tiden nya år efter år. Det är det jag tycker är kul med inredning allmänt att det inom området hela tiden utvecklas och aldrig helt står still. Här presenterar jag nu några av de mest populära inredningsstilarna just nu och så kan ni se om ni känner igen er egen inredningsstil i någon av dem.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/lantligtromanstiskt.jpg

Lantligt och romantiskt!

Allt blir gammalt utom den lantliga stilen. Denna inredningsstil är absolut den mest älskade i Sverige och har funnits i praktiskt taget alla tider. Den har etsat sig fast i stugväggarna ihop med lukten av kokkaffe och nybakta bullar.

Få stilen: Genom att inhandla gamla nötta lantliga möbler på loppis. Kryssbensbord för en mer exklusiv nyare lantlig stil och vitrinskåp för en klassisk lantlig look. Satsa mycket på de lantliga detaljerna som kopparkittel, gamla mormors kaffekoppar, fårskinn och rustika trähängare. Vita linnegardiner eller rödrutmönstrade bomullsgardiner som de ovan är också helt rätt för den lantliga klassiska stilen.
Bra lantliga butiker är: Gårdsromantik, Countrystyle, Frökenfräken och Baldershage som även har en mysig fysisk butik här i Göteborgs centrum.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/art-deco-1.jpg

Art deco!

Är stilen på allas läppar hösten 2017! Den härstammar från det glada 20-talets bekymmersfria dagar och det speglas även mycket i stilen. Geometriska och arkitektoniska mönster i tyger och på mattor, svulstiga guldspeglar, designmöbler, sammet och framför allt mycket FÄRG. Något som jag förespråkar starkt att vi borde använda mycket mer i inredningen, när jag bloggar hos mig på Inredningsvis.
Få stilen: Inred med några designinspirerade möbler, addera lyxig pälspläd och sammet, ha kuddar med geometriska mönster, matta med arkitektoniskt mönster och ha alltid några svulstiga gulddetaljer som kronan på Art deco-verket.
Bra Art deco butiker är: Den dyra varianten hos layered.se och för mer budgetlyxig variant av Art deco kolla in Jotex senaste sortiment.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/skandinavisk.jpg

Skandinavisk stil

Är nog en av de mest långvariga moderna stilarna och det är även den som syns mest hos alla mäklarstylingar. Den kännetecknas av stilrenhet, minimalism, väl utvald konst och såklart de välkända ljusa färgerna sk. Nordic light. Färgbasen är ofta diskret neutral och går i vitt, svart eller jordnära toner som beige, grön och grå.
Få stilen: Genom att mixa olika material i tygerna, ha några svartvita foton på väggen, mixa olika prisklasser och blanda gärna gammalt med nytt som en designstol med mormors gamla urnötta skänk. Välj några väl utvalda gröna växter och skippa svulstiga gulddetaljer och överdådiga blombuketter. Den Skandinaviska stilen är även djupt beundrad utomlands och jag har själv fått många utländska läsare som skrivit och bara älskar vår minimalistiska inredningsstil. Förmodligen för de har mer färger och form själva och inte är vana vid vår avskalade Nordiska tendens.
Bra butiker Scandinavian style: De flesta möbelbutiker online har denna populära moderna stil som Confidentliving, Ellos home, Trendrum, Reforma sthlm

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/orient.jpg

Lyktor Indiska, sittpuff vit marockodesign.se, brickbord Rusta

Orientalisk inredning!

Detta är nog min personliga favorit bland inredningsstilar. Jag älskar de mustiga färgerna, mystiken och den varma känslan. Färgskalan i orientalisk dekor går ofta i brända oranga toner, rött, lila samt mycket guld och silver. Det finns en orsak butiken Indiska blivit så älskad och det för att vi Svenskar behöver mer liv och färg i dekoren.
Få stilen: Inred med några små Kinesiska målade skåp, brickbord, sittpuffar i skinn, några mindre Buddha statyer, orientaliska papperslampor, sidentyg, mustiga rökelser och det viktigaste några läckra Marockanska lyktor i olika storlekar.
Bra orientaliska butiker är: Indiska (så klart) Marockobazar.com Marockodesign.se

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/retro.jpg

Retro/modern retro

Retro är stort större störst! och denna poppis inredningsstil bara växer i takt med sämre ekonomi och ett all mer miljömedvetet samhälle. Att fynda på loppis är idag lika självklart som att handla mjölk på Ica. Men i efterstegen av retro kommer nu modern retro som Ellos satsat stort på i höst. Det vill säga moderna möbler tillverkade i retrorätt stil och utförande.
Få stilen: Genom att handla vintage prylar och möbler på loppis. Tänk teak material, gröna sammetssoffor alá 50-tal, mormors kaffekoppar med små blommor, virkade grytlappar, guldfärgad barvagn och retrolistan fortsätter forever.
Bra retro butiker: Är era närmaste loppismarknader/butiker på hemmaplan, anntikt.se, auktion som bukowskis.com

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/klassiskt.jpg

Klassisk tidlös stil!

Vi startade med en klassiker och avslutar med en. Nämligen klassisk inredning som kännetecknas av ljusa soffor och fåtöljer gärna den klassiska möbelstilen Howard mixat med mörkt trä. En känd blogg som anammar den klassiska Howard-stilen är bloggen Houseofphilia.
Få stilen: Inred med möbler i mörka tunga träslag och matcha med några väl placerade orchidéer i klassiska krukor. Stora tavlor är ett måste i vardagsrummet och gärna en exklusiv oljemålning av minst en känd konstnär. Stora mattor är den klassiska stilen, antingen äkta mattor eller mer moderna i beige/vit bomull med kvadratmönster.
Butiker med den klassiska stilen är: slettvoll.no Chhatwal-jonsson.se Ellos home Grevinnans.se

Själv har jag nog en mix av stilar med klassisk inredning som grund mixat med orientaliskt då jag älskar Buddha statyer. Jag tror inte på att följa inredningsstilar slaviskt, utan vill man mixa lite från några stilar så gör det. Inredning ska ju i slutändan inte handla om att bli tvingad ha det som alla andra, utan att inreda efter hjärtat med en personlig prägel på hemmet. Jag hoppas ni blev inspirerade och att ni känner er hemma i någon av de 6 stilar som jag presenterat ovan:)
LOVE Maria

 

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

Foton: Lidhults.se Lantliv.com Frökenfräken Confidentliving Gardsromantik.se Femina Jotex Husmanhagberg marockodesign.se marockobazar.com Ellos tretowdeco.com