7 barnrumsstilar att inspireras av

 

Barnrumsinspiration är en av de mest lästa inredningskategorierna av alla! Inte konstigt så många nya barnföräldrar som det tillkommer varje år. Det kan dock vara minst sagt uttröttande som småbarnsförälder att hitta den där gnistan att inreda barnrum mitt i blöjbyte och vabbande. Då är det bra att vi inredningsbloggare finns och kan ge inspiration där den saknas. Här får ni nu tips och inspiration från 7 barnrumsstilar värda att ta efter!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/hb_barnrumsinredning.jpg

1. Alternativ till blått och rosa

En fråga inredningsbloggare får väldigt ofta är hur man färgsätta barnrummet om man inte vill ha de stereotypa färgerna såsom rosa eller blått. Här ovan ser vi ett bra exempel på hur ni kan färgsätta barnrummet i grått.

Den grå väggfärgen har fått ett genomslag större än Carola i melodifestivalen på 80-talet. Inredningssidor kantas av ”50 shades of grey” i nästan alla hem man ser. Då kan det även vara passande att färgsätta barnrummet med grå väggfärg. Om dessutom det övriga hemmet går i grå nyanser, vävs barnrummet fint ihop med resten av rummen. Även färger som beige, vitt och grönt går att använda som alternativ till blått/rosa.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/Barnrum_2-670x893.jpg

2. Blandat bohemiskt

Här har man blandat några bohemiska sköna detaljer med mer modern barninredning. Denna typ av dekor i barnrummet ger en avslappnad känsla och ger även inspiration för barnens kreativitet. Gamla vackra instrument går att fynda lätt på loppis och gör sig fint som bohemisk dekor.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/barnrum_3.jpg

3. Vintage

Har tagit över dekorvärlden stort och så även i barnens inredning. Vintage är en perfekt stil i en tid där återvinning är både poppis och ett smart miljöval. Gå och fynda på stans alla loppisar och inse hur mycket föräldrar lämnat in för att vandra vidare till någon bättre behövande. Det kan även vara kul för barnen att gå med på loppisar då man kan lära dem mycket om svunna tider.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/barnrum_4.jpg

4. Färgglatt barnrum

Mer färg åt folket skrev jag i expressen och jag står för varje ord. Det är på tok för lite färg i detta land och även barnen behöver en dos av härliga färger för deras kreativitet och glädje. Tapetsera tex med en färgglad mönstrad tapet och låt barnen gärna vara med själva och se ut den. Om man inte vill tapetsera hela rummet kan man göra som på bilden ovan och bara köra en färgglad vägg.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/prinsess.jpg

5. Klassiskt prinsessrum

Får ni lätt till bara genom att addera en söt sänghimmel som de ovan. Sänghimmlar har slagit stort på senare år och man har sett det både mycket i bloggar och på barnrum inspo kategorin på Instagram. Dock behöver inte ett prinsessrum nödvändigtvis gå i rosa, nej se så fint det är ovan med grön färg. Många superfina sänghimmlar till bra priser har Ellos.se just nu.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/Barnrum_6-1.jpg

6. Läckert lantligt

Här ser vi ett lantligt inspirerat barnrum med ett ursnyggt gammalt äkta trägolv. Vill man ha den lantliga stilen är några rustika grejer som en träkista eller trälåda som ovan värda inköpa. Inred sedan sängen med Laura Ashley-blommigt och massor av luva spetsar på kuddar och sänglinnen. Men som sagt allt börjar med golvet och för en äkta lantlig stil krävs nästan ett riktigt trägolv som grund.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/barnrum_5.jpg

7. Compact living

Väldigt många därute har inga gigantiska barnrum därhemma utan får göra det bästa möjligt av en liten yta. Att då investera i en våningssäng som den ovan är nästan ett måste, speciellt om det bor två barn i samma rum. Ta även ett noga titt på sängen ovan och se hur smart förvaring de har under den nedre sängen. Att utnyttja dolda utrymmen som under sängar och ovanför skåp är ett smart sätt att skapa förvaring på i små rum.

Där har ni några smarta tips och inspiration värd att kopiera i barnens rum därhemma. Kom dock ihåg att låta barnen vara med i inredandet, det är ju ändå de som ska bo där och inte de vuxna. Barn kan ofta ha bättre dekor öga än man kan tro, ja om de inte ligger i vaggan då:)

Sist kom ihåg att det ska vara kul att inreda barnrummet och inte bli till ännu ett stress moment.

Håll det lekfullt!

LOVE/ Maria

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.