DIY- inred ditt hem i trendiga naturmaterial

Inredningstrenderna 2017 hämtar sin inspiration från naturmaterial: koppar, mässing, silver, natursten, kristaller och marmor. Nedan listar vi några förlag hur du tar in trenden i ditt hem. 

 

 

Marmor

Marmor fortsätter att ta över våra hem. Marmor är hållbart, lyxigt och klassiskt materialval, som smyckat hem och byggnader i urminnes tider. Den som besökt staden Rom kan hänföras av dess majestätiska marmorbyggnader liksom Taj Mahal i Indien som helt är byggt i materialet.

Så vad är marmor för naturmaterial? Marmor är en typ av kalksten som bildas när kalksten utsätts för hårt tryck under en lång tid. Förr kunde man enkelt se var en bit av marmor kom från genom att titta på dess färg.

Vår favorit just nu är marmorbordet, att ha som vardagsrumsbord eller sidobord, eller varför inte som tapet? Urläckert!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/marmor_montage.jpg

Bildtext: Marmorbord från Ox Denmark 

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/marmortapet.jpg

Bildtext: Marmor passar i det stora och lilla, här som tapet från Murals wallpaper

Koppar

Koppar är ett rödaktigt, halvädelt metalliskt grundämne, tillhörande myntmetallerna. Koppar finns i jordskorpan, bundet i malmerna, och bryts därför vanligen i dagbrott som till exempel Chuquicamata i Chile och El Chino Mine i New Mexico, USA. Koppar är den första metallen människan lärt sig arbeta med, med funna koppar smycken från 9500 f.Kr. och boplatser i Iran med koppar som arbetsmaterial från 6000 f.Kr. Koppar används idag i lagermetaller, VVS-detaljer och elektroniska komponenter liksom i design. 

Som inrednings material är koppar frekvent använt i detaljer på porslin och glas liksom på ljusstakar och lampfötter, men syns nu även mer omfattande i kopparkök och koppargolv. Vår favorit just nu är kopparlampor!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/koppar_lampa.jpg

Bildtext: Snygg kopparlampskärm från Vita  

Mässing

Mässing består av koppar och zink, och påminner om guld i sin karaktär. Överstiger kopparhalten 76 procent ändras mässingens gulbruna färg till kopparens röda. 

Mässingen som länge använts till prydnadsföremål, är den billigare metallen och har förr kallats för ”fattigmansguld”. 

Mässingen som varit trendig ett par år kommer troligt även fortsatt att vara ett självklart designval.  Våra favoriter just nu är krukor i mässing, perfekt för vårens blomster!

 

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/kruka_klar.jpg
http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/mässingvas.jpg

Bildtext: Snyggt till vårens buketter är vaser i mässing. Bild 1: Effect vas från House Doctor Bild 2: Vas från Klong 

Naturkristaller

Natursten i olika former är en given inredningsfavorit för många, men detaljer i agat och andra fina bergkristaller är en växande trend. Vi gillar just nu lyktor i bergskristallen Selenit. Dessa kommer från Atlasbergen i Marocko, var och en är unik så de varierar i både färg och form.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/04/kristall_lyktor.jpg

Bildtext: Ljuslykta i selenit från tellmemore.nu