Experten tipsar – så stylas det inför försäljning hösten 2017

Ny säsong och med det massor av nya hem som ska stylas inför försäljning! Men vad gäller inom homestyling hösten 2017 egentligen? Jag intervjuade nyss ett riktigt proffs inom inredning och styling. Jag talar om Frida Käld som jobbar som inredare och driver även bloggen interiorbyfrida.se. Vi tog ett snack om vad som är trendigt inom styling inför försäljning just nu, vad är ute och vad som absolut måste finnas med i en lyckad homestyling. Här är intervjun med Frida….enjoy!

Hur ska vi styla hemmet inför försäljning i höst ?

Ta in mycket gröna växter för att skapa en trivsam och levande miljö. Några favoritväxter just nu är glanspilea, strandkastanj och rundkalatea. Stora mattor som håller ihop möblemanget och skapar en mer ombonad känsla i rummet. Det finns många prisvärda kap på till exempel Ikea. Naturmaterial! Så som kemamik, bambu osv..

Vilka trender är allra störst inom homestyling just nu?

I höst ser vi mycket rostiga toner på textilier och rökfärgat glas. Nämn tre saker som absolut måste finnas med på en lyckad styling (enligt dig)?Stora växter, mattor och snygga kuddar.

Vad känns helt ute att styla med denna säsong ? Har bullbakslukt och citroner i skål gjort sitt?

Fruktskål med frukter i flera olika färger, ger ett mer rörigt intryck. Mässing ananasen har vi sett oss mätta på. För mycket små plottriga saker, välj hellre ”färre men värre”.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/09/stylinghöst.jpg

Foto: Karin Ringstad för Husmanhagberg

Hämtar du mycket inredningsinspiration från Instagram till ditt jobb som inredare? Några sidor du kan rekommendera kanske?

Jag tycker att @oh.eight.oh.nine @karinboowiklander @pellahedeby är väldigt duktiga och inspirerande bland annat. Det har varit flera kontroversiella stylingar på senare år, som exempelvis kockar i köket under pågående visning, par i sängen på säljfoto mm.

Vad tycker du om detta? och tror du att denna typ av udda styling är framtiden inom modern homestyling?

Roligt och annorlunda inslag som verkligen sticker ut, svårt att säga. Kanske det! 🙂

Om Frida Käld

Frida Käld driver företaget interiorbyfrida och hon är verksam i Karlstad med omnejd. Frida har alltid haft ett brinnande intresse precis som mig, för att försköna omgivningar. Det var dock först 2015 hon bestämde sig för att satsa heltid på att jobba med homestyling. Idag är hon en av Värmlands absolut mest anlitade stylister och ni hittar även henne på Instagram under namnet @interiorbyfrida.

Min personliga notis om homestyling är att jag tycker om rena avskalade stylingar som inte döljer för mycket av hemmet som ska säljas. Det ska liksom lätt gå att få en vision om hur hemmet kan se ut med köparens egen inredning. Sedan tycker jag inte om uttjatade homestyling prylar som vissa företag använder om och om igen. Nej jag anser man ska byta ut styling prylar regelbundet för att få en fräsch uppdaterad look på hemmet. Några gamla möbler och vintage prylar är även riktigt bra att mixa med modern inredning, då de ger hemmet en mysig genuin känsla. Hoppas nu att ni får en riktigt inspirerande styling höst:)

LOVE Maria 

 

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.