Fixa en lyxig walk in closet billigt och snabbt

Ända sedan Carrie Bradshaw öppnade dörren till sin dröm walkin closet i första SATC-filmen vill vi alla ha samma garderob. Jag menar nämn en kvinna på denna jord som säger nej till ett eget rum fyllt med skor och mode? Dock bor allt fler i små bostäder och kan bara drömma om walkin closet i samma gigantiska size som Carrie hade. Men har man en mindre mer normal walkin closet finns det massa knep att lyxa till den och få den sticka ut lite.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/walkincloset1.jpg

Skor i lyxigt fokus!

Ett snabbt sätt att få en lyxigare garderob är att låta de allra snyggaste höga klackarna bli en del av dekoren. Det görs enklast genom att sätta upp några hyllor efter varandra lodrätt. Eller varför inte göra som Norges kändaste inredningsbloggare Stylizmo och hänga klackskorna i klackarna på väggen eller insidan av dörren. Vissa skor är helt enkelt för lyxiga och snygga för att få vandra ut, de passar bättre som prydnad i garderoben:)Ikea är oslagbara när det kommer till budgetlyxiga hyllor. De ovan är fristående hyllserien Lack samt Kallax som går att bygga större vid behöv. Sedan fristående smidiga hyllan Dynan passar perfekt i lilla garderoben som hållare för skor och väskor.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/walkincloset2.jpg

Lampor ovan från belysningsdesign samt lampan.se

Belysning är A & O!

Liksom i alla andra rum är belysningen i en walkin closet abnormt viktig. Utan belysning på rätt ställen i garderoben ser alla kläder bara ut som en svart deppig röra på kvällen. Att bara sätta upp en taklampa i mitten av garderoben funkar heller inte. Nej ni måste punktbelysa med spotlights för att få en perfekt lyxig garderob.

Jag gjorde om min lilla walkin garderob och satte upp en spotlightskena som jag riktar spots både mot kläderna men även åt sidorna på väskor och tavlor. Något jag starkt rekommenderar som jag själv installerat är en dimmer, det ger garderoben den där extra kryddan.

Budgetlyx tipset: För en garderob med riktig Hollywood känsla häng upp en liten kristallkrona. Här behöver ni dock ha rätt högt i tak för att det ska se lyckat ut. Men annars så finns billiga små kristallkronor finns att fynda på loppisar.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/walkincloset3-kopia.jpg

Snygga statement färger!

Med det menar jag att ni kan måla eller tapetsera en vägg i garderoben i en mer vågad kulör än resten av väggarna. Detta ger en walkin closet en mer spännande look och ser även lyxigare ut. Vill man dessutom satsa på en dyrare tapet på bara en vägg så kostar det inte mycket med bara en tapetbård.  Vill man dessutom få garderoben att se djupare ut, måla eller tapetsera då korta väggen rakt fram. Behåll väggarna på varje sida från dörren sett vita eller ljust beige. Detta ger intryck av en längre, djupare och större garderob.

Ovan tipsar jag om några riktigt snygga tapeter för en lyxigare walkin closet. De är bla. från lyxmärkena Designers Guild samt Versace och kommer från fantastiska butiken Engelska tapetmagasinet här i Göteborg.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/walkincloset4.jpg

Satsa på en stil!

När ni börjar inreda er garderob så tänk först på vilken stil ni vill ha. Liksom i resten av hemmet har man ofta en röd tråd att gå efter stilmässigt. Vill ni ha en stilren stram svartvit garderob, en klassisk Hollywoodlyxig eller kanske en med vintage/loppis stil som vi ser på bilderna ovan. När ni valt stil blir allt lättare både när det gäller inköp och att inreda garderoben.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/walkincloset5.jpg

Speglar förstorar och förskönar!

Att använda speglar i garderoben är inte bara bra för att spegla sig i, de har även en förstorande effekt på rummet. En större spegel ställd på golvet reflekterar det ljus ytan har i rummet och lurar därmed ögat att det är mycket större än det är. Har ni inte plats med en golvspegel, sätt upp en rund snygg spegel på väggen istället för tavlor.

För att få en lyxig garderob använd gärna speglar med guldram eller vintagekänsla. Lite Fransk Moulain Rouge känsla i en walkin closet skadar aldrig…eller hur 🙂

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/walkincloset6.jpg

Mattor från Kilandsmattor och ryan från Bonus Möbler

Rätt matta avgör allt!

Sist men inte minst kommer valet va matta. För att få en garderob med lyxkänsla ska ni absolut använda en heltäckande matta. De jag rekommenderar är de som är mest poppis just nu på bla. hotell och det är viskosmattorna. De har det där eftertraktade glammiga skimret insytt i materialet.

Vill ni inte ha en heltäckande matta i garderoben är en rund matta det andra alternativet för en lyxig look. Även ryamattor ger en glammig look, nackdelen med dem är dock att det fastan mycket smuts i de långa ludden

En butik som har bra snyggt viskosmattor sortiment är kilandsmattor.se och ni hittar dem HÄR.

Som ni ser behöver det inte bli dyrt att få till en lyxig walkin closet. Det handlar om rätt val av bas inredning och sedan piffa till det med lite coola detaljer. Det är även bra om garderobsinredningen inte kostar skjortan, då man istället kan lägga desto mer pengar på modet som hänger i garderoben 🙂

Lyxigt kan vara billigt!

LOVE Maria på Inredningsvis

 

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

 

Foton: Sköna Hem, Ikea Hemma, Stylizmo, deborah-loves.com, bygginrede.se, 34kvadrat, myscandinavian home