Fyra steg till den industriella inredningsstilen

Den industriella stilen slutar inte att vara trendig! Även nästa år känns det inne att inreda med grått, svart, rått, nygammalt och metalliskt. Jag var själv nyss på besök i renoverade pärlan Surte kraftstation och där har de anammat den en industriella stilen rejält i dekoren. Det kändes lite som en glamouriserad gammal fabrik och det är precis den känslan man vill få även på hemmaplan när man vill få till industri looken. Här får ni några enkla stilknep hur ni får till den eftertraktade tidlösa en industriella stilen.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/industriell1.jpg

Rätt rå belysning!

Är A och O för den rätta industri stilen. Använd lampor med nakna glödlampor för det där råa lampskenet vi vill få fram mot mörka väggar. Även den klassiska skomakarlampan och lampor allmänt i metall är ett annat måste.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/industriell2.jpg

Orenoverade tegelväggar!

Tegelväggar är ett riktigt säkert kort för att få den industriella stilen. När jag var på besök i kraftstationen hade de de mest makalösa gamla orörda tegelväggar. Det gav hela stället den där historiskt intressanta känslan och tegelväggar allmänt ger alla hem en varm känsla inte andra väggar ger. Det roströda teglet mixar bra ihop med de andra grå och svarta tonerna i industri stilens färger.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/industriell3.jpg

Vintage läder!

Den gamla utnötta lädersoffan är hetare än hetast nästa år. Lädermöbler och vintage är även ett måste i den industriella stilen. Tänk på att mixa gammal med nytt för ett mer levande intryck i rummet. Även inredningsdetaljer i läder är schysst att mixa med denna stilen.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/industriell4.jpg

Rätt industri möblering!

Det ska vara mycket rått trä gärna obehandlat. Metall lampor i grått och gärna med brutal belysning. Sedan är ju den gamla klassikern lastpallen ett säkert kort mot en sliten lädersoffa, för rätta industri looken. matstolar i metall är ett måste och gärna några i nån stol i starkare färg, som den röda ovan vilket ger ett kul avbrott i det grå.

Jag hoppas att ni blivit inspirerade att testa på den industriella stilen därhemma nu. Kom ihåg att inreda ska inte vara ett måste, det ska vara kul så prova er fram med möbleringen. Det värsta som kan hända är att något inte passar och då är det ju bara att flytta på det.

LOVE Maria

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

Foton: dizainall.com, rebelwalls.com, Sköna hem, Jotex, Ellos, Fleture, bautawitch.files, myhomemyway.se