Inredning som skapar höstmys i hemmet: så fixar du stilen

En varm känsla, jordnära färger i mustiga nyanser… Höstmyset nalkas och vi ärar gärna denna årstid genom att dra in mer värme och glädje i huset genom inredningen. För att du ska få till det så att det blir stilrent och samtidigt personligt, har vi samlat några riktlinjer som guidar dig.

Hårt mot mjukt

Största textilietrenden i höst är sammet, gärna i trendfärger som gammelrosa, rostbrunt, grönt eller grått. Färgen ska helst vara så matt så att den nästan dammar av sig. Skapa kontraster genom att bryta av med detaljer i stål och metall – hårt mot mjukt, guld och mässing mot sammet och skrynkligt linne från dukningen till vardagsrummet.

Kombinationer som skapar harmoni

En matta, en grön växt och mysljus är triot som aldrig bör fattas i ditt hem. Lek med strukturerna på möbler och textilier för en känsla av dynamik och levnadsglädje. Hitta temat som du gillar bäst: orientaliskt bohemiskt är stort just nu med låga möbler, golvkuddar och mysiga lyktor som kryddar miljön med exotiska vindar, medan den alltid aktuella nordiska stilen i år hämtar sin inspiration från trolska landskap av gröna skogar vid dimmiga sjöar.

Spännande dekor

I takt med att temperaturen sjunker ute, vill vi ha det allt mer ombonat och hemtrevligt hemma. Att med kaffekoppen i handen få kura ihop i ett mysigt fårskinn framför en öppen brasa medan regnet piskar gatan ren och de iskalla vindarna viner utanför – vad kunde vara bättre? En större matta på golvet i sovrummet kan kännas perfekt för att sticka ner fötterna när du vaknar en kylig höstmorgon eller varför inte hänga vacker dekor i fönstret? Använd gärna naturnära material som kvistar, kottar och mysiga ljusstakar.

Snygga solitärer som gör rummet

Ge detaljerna i din inredning gott om utrymme för att skapa en dynamisk helhetsbild. Naturmaterial som trä, kork och rotting gör sig bra när de tas upp gång på gång som möbler, medan ett blickfång som en vacker vas uppskattas bäst om det inte måste dela din uppmärksamhet med andra prydnadssaker. Ovan skapar den runda mattan en mjukare intryck till det övriga kantiga och vertikala intrycket.

Unika intryck

Skapa en personlig känsla genom att inreda med möbler med härlig vintageprägel och prylar som har ett högt affektionsvärde för dig. Lyft inredningen med färgglada mönster som geometriska former, stora blommor, eller tropiska mönster och djungeltema. Mixa olika stilar om du känner för det, på så sätt skapar du något som är unikt för dig och därmed helt stilrätt – årets största trend är att hitta den personliga stilen.

Foto:
hemtreder.se; fam-gudmundsson.blogspot.se; bloglovin.se, https://elsa.elle.se/inredning-on-my-mind/, https://krickelin.elledecoration.se/om-minna/