Inrednings- och julklappstips från inredningsbloggerskan Frida Ramstedt

Frida Ramstedt som driver Sveriges mest lästa inredningsblogg Trendenser ger dig här fina tips på hur du själv kan inreda inför julen och vad du kan lägga under granen i år till nära och kära. 

 

SÅ INREDER FRIDA I JUL Frida vill gärna julpynta med skandinavisk design och hålla en naturlig färgskala, så som hon vanligtvis brukar tänka när hon ska inreda. Den mysiga känslan inomhus under årets mörkaste årstid fixar hon med hjälp av ljus i olika former. I år vill Frida tipsa om en variant till den klassiska adventsstjärnan, ljuslyktor att hänga upp i fönstren och en ny utgåva av Stumpastaken,  perfekt som adventsljusstake. Passa också på att fylla upp soffan med plädar och kuddar, det är ett enkelt och snabbt knep att få en ny känsla i rummet. Glöm heller inte de små detaljerna i bokhyllan eller på soffbordet! I jul får gärna kotten och ekollonet i silver vara en del i Fridas stilleben. Julen är också en utmärkt tid att samla nära och kära för en fika. Här tipsar hon om klassiska glöggmuggar med tillhörande träfat och hur du kan få plättar med julmotiv!

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2016/11/julklappar_henne.jpg

FRIDAS JULKLAPPSTIPS TILL HENNE 

Känner du någon som precis har flyttat eller som vill ha en komplett porslinsserie att börja samla på? Kolla in Swedish Grace startkit i 8 delar. Till den matlagningsintresserade finns serien Nordic Kitchen som är formgiven av danska designduon Tools för Eva Solo. Här ses traktörpannan i serien med en greppvänligt ekhandtag. Till den som vill sova lite extra gott om natten och varva ned på kvällen passar påslakanet i satin från Lexington och doftljuset från Skandinavisk i serien Snö med av vintriga bär och frusen ved. Vasen Ernst i sin enklaste form är perfekt för julblomman eller en fin bukett. Nyhet från House Doctor är ljusstaken Tray & Star– enkel med fina detaljer som passar året om. snart är det dags för nytt år och för den som vill ha koll är ett riktigt fint tips de ny kalendrarna från Ordning och Reda. 

 

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2016/11/julklappar_tillhonom.jpg

JULKLAPPSTIPS TILL HONOM 

En fin klocka kan vara en viktig detalj i en outfit. Daniel Wellingtons stilrena armbandsur är ett säkert kort! Läderremmen går även att byta ut för att enkelt få ett nytt utseende. Till den matlagningsintresserade finns den här grytan i gjutjärn formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för Skeppshult. Så fin att den kan stå framme! Kaffekoppen med tillhörande fat kommer från Broste Copenhagen, fin i sin gråmelerade färg med tunna vita linjer. En julklapp som också gör gott för miljön är att ge bort ett kit med träredskap för att plastbanta köket, den här skärbrädan kommer från House Doctor. En högtalare från BeoPlay för den som vill ta med sig musik dit den vill. Även fin att ha framme i bokhyllan! För den vinintresserade och som är noga med att hålla vinet i sin optimala temperatur finns Wine & Bar Vinkylare från Georg Jensen. Mörkgrå handdukar med en fantastisk mjuk känsla från Lexington.

Mer inspiration från Frida hittar du på trendenser.se som dagligen uppdateras med inspiration. 

Kommentera