PREVIEW : Spana in Jultrender 2017 från 3 populära butiker

Julen är nu närmare än vi tror! Varje år tycker att jul och nyår kommer så fort att man nästan vill stanna tiden för att hinna med. Något som även kommer tidigare och tidigare varje år är julpynt och juldekor i butikerna. Julnyheterna låg ute redan förra månaden och nu kommer ännu fler. Så vad gäller när det kommer till julpynt och julinredning 2017?

Här är tre glödheta trender just nu, från tre av de största butikerna!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/hm-home.jpg

HM drömmar om en grön jul!

Det ska inte vara en vit jul utan snarare en grön och skön enligt HM Home i år. Mycket grönt i deras juldekor blandat med guldiga detaljer, vilket ger en stilren lyxig jul. Grönt är en mycket poppis färg 2017 både när det kommer till inredning allmänt och så även inom julinredningen.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/ikea-jul.jpg

IKEA + Island = Jul 2017

Ikea har inför julen 2017 hämtat inspirationen från råkalla Island, med produkter i naturmaterial mixat med varma dämpade toner. Mycket mörkt, grått, natur, vitt och något guld i de juliga färgtonerna. Det formligen skriker Game og Thrones över Ikeas nya julkollektion. Det är rått material, kalla toner och man kan nästan säga Christmas is coming ist för winter. Det roliga är även att Ikea även är kopplad till GOT genom att deras pälsplädar används till GOT skådespelarnas dräkter på vintersidan bla. runt Jon Snows ädla hals.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/jul-hemtex1.jpg

Gammaldags tradition hos Hemtex!

För alla er som älskar den gammaldags julen med doft av gran, rött lack och nejlikor apelsiner, spana då in Hemtex jul. Här går man tillbaka till julens rötter med klassiska mönster och tomterött. Hemtex jul 2017 går i tonerna går i rött, grönt och mörkt grafitgrått. Enkelt enfärgat och mönster som rutor och ränder. Hemtex senaste designsamarbete med Ulrika ”Plingsulli” Gustafsson fortsätter även till jul med mönstret ”Julros”, som kommer synas i textilier och i accessoarer.

Visst får man julkänslor redan nu av all denna härliga jul inspiration. Huvudsaken är att julen oavsett vilken stil man väljer är fylld av värme, kärlek och gemenskap. I all den ytliga cirkusen kring julen får vi inte glömma bort vad julen är till för från början. Att landa, hitta tillbaka till sitt sanna jag och umgås med nära och kära, det är vad julen ska vara till för. När det kommer till mig och julinredning gillar jag den guldiga lite mer glammiga julen. Men jag måste säga att jag blivit riktigt såld på den gröna julen från HM home, så vi får se vad jag pyntar med i år, får bli en cliffhanger:)

Julmys är grejen!

LOVE Maria

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.