PREVIEW: Tre starka inredningstrender 2018

Åren går allt fortare känns det som och snart är det dags för ett helt nytt år att göra éntre. Med ett nytt år kommer även nya trender och visioner. 2018  blir minst sagt ett kontrasternas år när det kommer till inredning. Personligt och färgstarkt eller minimalistiskt miljövänligt och avskalat är två av nästa års dekorsignum. Här får ni ett trendsvep över tre trender ni borde hålla koll på om ni vill veta vad som är på G 2018.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/inredningstrendkök.jpg

Mixad kökstrend!

Vi har länge sett bara vita avskalade kök på diverse inredningssidor. Köket 2018 är raka motsatsen då vi nu bjuder in olika träslag i ett mer personligt inrett kök. Mycket inslag från naturen i färger som skogsgrönt och olika bruna nyanser. Ljust träslag är brännande hett nästa år och ser avskalat och fräscht ut. Vill man vara extra trendig ska man inreda med ljust trä på övre skåpen och mörkare trä på underskåp. Material som mässing hänger kvar från 2017, men nu kommer även silver och stål vara stort.

Köksmöbler som känns rätt 2018 är öppna vägghyllor, långbänken och även den gamla retro kökssoffan gör en rejäl modern comeback.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/ingredningstrendfärg.jpg

Starka vågade kulörer!

Glöm pasteller! 2018 är de mörkmålade väggarnas årtal. Ovan ser vi bla. Alcros senaste färger som är helt rätt i tiden. Mörkt grönt, petroleumblått och nästa års hetaste färg terrakotta. Brända nyanser överlag är trendigt, så ta in gärna jordiga nyanser som vinrött, brunt och beige hemma.

80-talet kommer även stort 2018 både i möbler men även i dess minst sagt vågade färgkulörer.

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/inredningstrend3.jpg

Tagga ner med Downsizing!

Här har vi kontrasten till de mustiga färgerna. Mottrenden kallas ”Downsizing” och handlar om att tagga ner tekniken, gå tillbaka till naturens kraft och skala bort så mycket materiellt som möjligt. I en värld som snart är ett stort materialistiskt sopberg är denna nya trend ett viktigt statement. Miljö och ekologi står i fokus framför hysterisk shopping och överhypad teknologi. Vi går tillbaka dit vi kom ifrån, naturen, lugnet och förhoppningsvis hittar vårt sanna jag.

Färgskalan inom denna trend är i harmoni med den Skandinaviska naturen och går i dova ljusa toner som grått, beige och svaga pasteller. Material i inredningen är naturmaterial såsom sten, hampa, terrakotta och trä. Att satsa på några få väl valda möbler och prylar går före massa onödiga saker.

Stort både i denna trend och i allmänhet 2018 är läder och då framför allt lädersoffan. Tänk en väl insutten nött retro lädersoffa mixat med naturnära nyanser och ni har hittat hem nästa år.

Där har ni tre starka trender som kommer nästa år och jag hoppas att ni hittat er favorit redan. Det jag gillar med nästa års trender är att de är sina raka motsatser. Det vill säga att det gör det enklare att hitta sin egen personliga inredningsstil. För man får aldrig glömma mitt i alla dessa trender att det hem man bor i ska kännas äkta och eget. Ett hem trendigt inrett men som känns mer borta än hemma blir aldrig bra. Tänk trender som tillägg men alltid personlighet som bas, då har ni hittat den perfekta hemmabalansen.

Ha en härlig dag!

LOVE Maria 

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

Foto: Broste Copenhagen, Fogia, Alcro, Ikea Hemma, Hemnet, Olssongerthel