PTByEmmas 4 godaste mugcake recept

Mugcake är något av det godaste jag vet som jag äskar att skämma bort mig själv med. Jag gör det ofta både till frukost eller som ett mer rejält mellanmål när jag vill lyxa till det lite extra! Det som är så bra med mugcake är att det går att förbereda dagen innan (den går att micra och ställa in i kylen över natten), vilket jag ofta gör om jag ska iväg tidigt på morgonen. Då är frukosten redo utan ansträngning på morgonen. Alternativt funkar den också fint att ha med i väskan för en senare frukost eller ett mellanmål. Har du svårt att få i dig frukost på morgonen? Testa då att göra en mugcake som du plockar med dig på språng. En bra start på dagen börjar med en näringsrik frukost, och i en mugcake kan du få med det mesta du behöver! Jag gillar att servera mina mugcakes med något krämigt så som kvarg, keso, kokosmjölk eller liknande, men det går också bra att äta mugcaken precis som den är (vilket är lättare om du är på språng), då blir det lite om en nyttig frukostmuffins. Här får ni fyra av mina godaste recept på mugcakes! Alla recept är beräknade till 1 person

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/mugcake-4.jpg

1, Jordnötsmugcake

  • 1 banan
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk av valfri sort
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl keso
  • 1/2 dl kvarg
  • 1 näve hallon
  • 1 nypa vaniljpulver

     

    Gör så här

    Lägg banan, havregryn, ägg, jordnötssmör, vaniljpulver, salt och bakpulver i en bunke och stavmixa ihop till en slät smet. Häll upp i en microsäker mugg och micra i 4-6 minuter eller tills kakan har stelnat. Ta ut och dela kakan på mitten. Blanda ihop keso, kvarg, hallon och vaniljpulver och lägg på underdelen. Lägg på toppen och häll på det sista av kesokvargen och dekorera med lite mer hallon och kokos.

 

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/mugcake-4.jpg

2. Tropisk mugcake

  • 1/2 banan
  • 1/2 mango
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver

Gör så här

Staxmixa ihop alla ingredienser och häll upp i en microsäker kopp/ tallrik. Micra på högsta effekt tills kakan stelnat (4-6 min). Väldigt gott att servera med kokoskesokvarg (keso+kvarg+kokosmjölk), passionsfrukt, kokoschips, mullbär, torkad ananas och pumpakärnor!

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/mugcake-3.jpg

3. Blåbär och kokosmugcake

  • 1 banan
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 dl stora blåbär

Gör så här

Stavmixa ihop alla ingredienser utom blåbären som du tillsätter allra sist och rör om. Häll upp i en microsäker skål och kör in i micron i runt 4-6 minuter (eller tills kakan stelnat).  Som tillbehör kan du mixa ihop kokosmjölk med blåbär, dela kakan på mitten och klicka i lite fyllning. Lägg sedan på locket och häll på resten av fyllningen. Servera förslagsvis med mer bär och lite mullbär och kokoschips.

 

http://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/10/mugcake-2.jpg

4. Chokladmugcake med hallonfluff

  • 2 msk havregryn
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1/2 msk kakaonibs (kan uteslutas)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 mosad banan
  • 1 ägg

Gör så här 

Stavmixa ihop alla ingredienser utom kakaonibsen, de häller du i sist innan du häller upp smeten i en microsäker skål och micrar på högsta effekt i ca 4-5 minuter (eller tills kakan har stelnat).

Hallonfluff: elvispa en äggvita till ett fluff och blanda sedan ner 2 dl hallon, 1 dl kvarg, 2 tsk agave och en nypa vaniljpulver.

Dela kakan på mitten och lägg lite fluff på underdelen. Lägg på toppen och häll på det sista av fluffet och dekorera med kakaonibs och kokos.

 

Lova att du också skämmer bort dig själv med en god mugcake till frukost snart?

Kram / Emma