STILRÄTT OCH PERSONLIGT: ETT SOVRUM ATT TRIVAS I

Efter en lång, jobbig arbetsdag kommer en god natts sömn som en uppfriskande gåva. Inredningen i ditt sovrum har ett stort inflytande på ditt välmående, därför är det viktigt att den främjar lugn, ro och avslappning. Vi har tagit fram några tips för att hjälpa dig fixa ett stilrent och inbjudande sovrum i harmoni med årets största trend: personligt är bäst.

Sätt ett tema

För att skapa harmoni i din sovmiljö, är det viktigt att du väljer ett tema – kanske en känsla eller ett färgtema. Allt eftersom dagarna blir kallare, vill vi dra in värme och ljus i hemmet, och detta slår igenom i höstens trendfärger: rosa (i alla nyanser), senapsgult, rostbrunt och grönt. Skapa stämning genom att välja ett blickfång som en snygg tavla, och plocka upp färger ur denna som du sedan låter komma igen i resten av inredningen.

Belysning!

Hur ska du använda ditt sovrum? Planera elkontakter och ljuskällor noggrant med detta i åtanke. Belysningen är a och o när en mysig stämning ska skapas – se till att du har ordentligt med läsljus, men försumma inte mysljusen. Stort just nu är skärmlampor med kurvigt formade armaturer, medan en ljusstake i mässing på hyllan skänker en bohemisk, lantlig känsla.

Helhetskänsla skapar dynamik

Kombinera olika strukturer och material för att skapa dynamik i sovrummet. En grön växt är nästan ett måste för att skapa en trevlig, levande miljö, medan naturmaterial som kork, rotting, läder och givetvis trä alltid är aktuella. Tänk på att inte möblera alltför mycket: en säng, en sittplats och ett nattduksbord är allt som egentligen behövs för att skapa ett ombonat och fridfullt sovrum. En mjuk matta och ett värmande fårskinn kan bidra till stämningen

Personlig prägel

Vi avlägsnar oss från det massproducerade och fokuserar på personliga detaljer. Inred med saker du älskar – något som får dig att le varje gång du vaknar på morgonen. Prylar med högt affektionsvärde som kanske inte passar på andra ställen: barnens första teckningar, fint inramade enligt rummets färgtema, eller dekorationsprylar du fått i arv. Inred med hjärta! Det viktigaste är att du ska kunna trivas i ditt sovrum.

Foto: Dita Eva (pinterest), https://www.muralswallpaper.com/shop-murals/classic-world-map-mural; https://www.copperandcross.com/blogs/blog/109563078-bedrooms-v-lights;https://blog.westelm.com/2017/04/10/a-cramped-attic-space-gets-opened-up/