Underbara uteplats – så förbereder du den inför sommaren.

Att förnya och inreda uteplatsen kan bli ett stort lyft för din bostad och trädgård. Lägg gärna lite extra kärlek därtill och du har en helt ny plats i ditt hem under våren och ända in på sensommaren. Dekorum Inredning tipsar om hur du kan tänka när det är dags att flytta ut alla möbler som stått i förrådet sedan hösten. Det är ju på uteplatsen vi vill hänga kommande månader!

Skapa olika miljöer för dagens olika behov

Visst är det tråkigt att ständigt flytta runt stolar och bord efter väder? Fundera en extra gång innan du möblerar för att utnyttja uteplatsens alla möjligheter. Där förmiddagssolen är som bäst kan du placera ett par solsängar med sköna madrasser. Ett litet bord för boken och morgonkaffet och platsen står redo redan när du kliver upp på morgonen.

Lunch i skuggan och middag i kvällssolen?

En matgrupp för lunch i skuggan kan senare bli middagsbord för flera i kvällssolen. Ställ gärna en sittbänk eller några udda stolar mot husväggen som kan agera extraplatser till dina spontana grannar (ni vet de där som alltid dyker upp mitt i kvällsmaten).

Avsluta dagen i din alldeles egna loungehörna. Sköna möbler att sträcka ut sig i efter en arbetsdag i trädgården är en väl värd investering. Eller varför inte starta kvällsminglet här en semesterdag i juli?

Glöm inte bort utebelysningen

Sätt upp ljusslingor, solcellslampor och ljuslyktor. Att kunna hänga ute när mörkret faller är väl helt underbart. Under en mysig pläd förlänger vi kvällen utomhus och vill gärna sitta kvar en timme till om vädret tillåter. Ställ inte bort eldkorgen från i vintras, den är perfekt att tända när luften blir kyligare in på småtimmarna.

Inred i det oändliga efter dina behov – och anpassa din trädgård. Skuggan under ett fruktträden på gräsmattan kan också vara den perfekta platsen för en kaffe och paus från solen.

Lycka till med din nya uteplats!

 

Alla bilder är stylade och fotograferade av oss på Dekorum Inredning (i samarbete med Grönligheter).

 

Om Dekorum Inredning

Vi som driver Dekorum Inredning är Karolina Forsberg Larsson och Emelie Lindell. Dekorum Inredning har sin utgångspunkt i Örebro och arbetar med homestyling inför försäljning av bostäder, inredningshjälp mot privatpersoner och företag, samt styling och dekoration för event och bröllop.

Maila oss!
Följ oss på Instagram!