Våtrumsbesiktning och areamätning inför försäljning – tryggt och värdefullt

När du ska sälja din bostadsrätt förtjänar du en mäklare som ökar förutsättningarna till ett högt pris och en nöjdare köpare. Med HusmanHagbergs Våtrumsbesiktning och Areamätning får du en professionell besiktning av våtutrymmen och en noggrant utförd mätning av bostadens yta. Inför livets kanske största affär känns det ofta tryggt för köparen att veta vad hon eller han köper. Det gör det mer motiverat för köparen att betala ett bättre pris.

Bostadsrättens yta

När du ska sälja din bostad är det viktigt att bostadens bi- och boarea verkligen överensstämmer med verkligheten. Oavsett vilka uppgifter bostadsrättsföreningen har i sitt register, är det du som säljare som är ansvarig för att uppgifterna är riktiga. Priset för din bostad kan reduceras om det i efterhand visar sig att ytan är mindre i verkligheten än vad som angivits vid försäljningen. I värsta fall kan du drabbas av skadeståndsanspråk från köparen. Med HusmanHagbergs professionellt utförda mätning av bostadsrättens yta kan både du och köparen känna er trygga. Besiktningen utförs av försäkrade besiktningsmän som lämnar ett mätbevis som du kan använda vid försäljningen.

HusmanHagbergs våtrumsbesiktning och areamätning

Med HusmanHagberg våtrumsbesiktning och areamätning kan din bostadsrätt marknadsföras med HusmanHagberg Tryggad till köparna på marknaden. Du som säljare skapar goda förutsättningar för ett högre försäljningspris eftersom risken för hävning eller avdrag på köpeskillingen minskar väsentligt.

  • Mätning av ytan (bi- och boarea) sker enligt svensk standard (SS 02 10 53).
  • Badrum, kök, tvättstuga, synliga rör- och vattenledningar samt ytbeklädnad i våtrum kontrolleras.
  • Läckagekontroll av disk- och tvättmaskinsanslutningar.

Tjänsten erbjuds i samarbete med Independia.

Går du i säljtankar? Välkommen att kontakta någon av våra mäklare för en kostnadsfri värdering, eller boka ett möte med en mäklare när det passar dig på HusmanHagbergs digitala tjänst Mäklarbokningen.se