Viktigt att veta inför tillträdet av din nya bostad i Spanien

Att det finns flera skillnader mellan hur en bostadsaffär går till i Spanien i jämförelse med Sverige är något du kan läsa om här. Inför tillträdet är det extra viktigt att känna till vad du kan förvänta dig och hur du bäst förbereder dig. Vi har listat det viktigaste att känna till inför tillträdet av din bostad i Spanien. 

 

Vad innebär möblerat?

Det är vanligare i Spanien än i Sverige att möbler ingår i bostadsköpet. Dock finns inte krav på vilka möbler som ska ingå, vilket är viktigt att förtydliga i köpekontraktet. För att undvika missförstånd upprättar vi därför en inventarieförteckning i samband med försäljningen för att förtydliga för köpare och säljare vad som ingår. Oftast ingår inte personliga saker såsom lampor, tavlor och textilier. 

 

Vitvaror ingen självklarhet

Vitvaror och annan elektrisk utrustning ingår inte per automatik när du köper bostad i Spanien. Däremot är det viktigt att de objekt vi förmedlar säljs med befintliga vitvaror. Fråga alltid efter inventarieförteckningen så att du är säker på vad som ingår. Samtidigt ska tilläggas att det i många fall lönar sig att skaffa nya vitvaror om de befintliga är ålderstigna, med tanke på energiförbrukningen. Säljaren lämnar inga garantier på elektrisk utrustning och vitvaror. 

 

Flyttstädningen ingår inte

I Sverige är flyttstädning en vanlig källa till irritation i samband med tillträdet av den nya bostaden. I Spanien ingår det överhuvudtaget inte i bostadsaffären. Känner man inte till det kan första besöket i sin nya bostad bli en besvikelse. Vi hjälper dig naturligtvis att ordna städning vid tillträdet om du så önskar. 

 

Fler funderingar?

Har du andra funderingar kring tillträdet så tveka inte att fråga oss. Sverige och Spanien skiljer sig åt på flera sätt. Men det är också en av anledningarna till att det är så underbart i Spanien 🙂 

Kontakta oss här.