Foto: http://realenergyfood.com
Almond Joy Protein Bar – 12 bars
Ingredienser
- 4 skopor proteinpulver med vaniljsmak
- 3,6 dl kokosflingor
- 60 gr smält kokosolja (ca 3/4 dl)
- 100 gr mandelsmör (ca 1 dl)
- 4 tsk agavesirap
- Mandlar att garnera med/ha hela i barsen
- Mörk choklad
Så här gör du
- Mixa kokos, proteinpulver, mandelsmör och agavesirap i en matberedare.
- Dela smeten i 12 bitar. Forma bitarna såsom du vill ha dina proteinbars.
- Smält chokladen (ca 100 gr) och doppa barsen, alternativt häll över. Låt stelna och förvara i kylen i 30 min innan servering.
NäringsinnehÃ¥ll/barÂ
240 kalorier
Källa: http://realenergyfood.com
Gluten- och sockerfria granolabars – 14 bars
Ingredienser
- 350 g valfria blandade nötter (t ex hasselnötter, mandelar, solrosfrön, pumpafrön)
- 50 g kokosflingor
- 2 tsk kakao
- 50 g smält kokosolja
- 4 tsk tahini eller valfritt nötsmör
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk kanel
- nypa salt
- 3 tsk sötning av valfrit slag, för sockerfritt är stevia strö eller sukrin bra alternativ. Agavesirap passar också bra.
- 2 ägg
Så här gör du
- Mixa alla ingredienser i en mixer/matberedare tills det blir en jämn smet där bitarna av nötter fortfarande finns och skapar tuggmotstånd.
- Smeta ut massan på en plåt med smörpapper. Höjden ska vara ett par cm så välj en mindre plåt.
- Grädda i 180 c i 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Klart!
NäringsinnehÃ¥ll/barÂ
234 kcal
Foto: http://chocolatechillimango.com
Jordgubbsdröm – 4 stora eller 8 smÃ¥ bars
Ingredienser
- 60 gram frystorkade jordgubbar
- 3/4 dl kokosflingor
- 3/4 dl smakneutralt proteinpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 3/4 dl kokos eller mandelmjölk
- 80 gram mörk choklad
Så här gör du
- Mixa jordgubbarna i en mixer/matberedare.
- Häll i kokosflingorna, protein- och vaniljpulver och mixa lätt. Det ska var bitar kvar. Addera mjölken och mixa till en smet.
- Bre smeten på en plåt med smörpapper. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet i 30 min.
- Smält chokladen i mikron i ca 1 min, rör om och låt svalna lite. Häll chokladen över den kylda smeten. Låt chokladen stelna och dela smeten i bitar. Klart!
Näringsinnehåll/bar
Sats på 4 bars = 324 kcal/bar
Sats på 8 bars = 162 kcal/bar
Foto: http://www.runningwithspoons.com
Mandelfudgebar – 12 bars
Ingredienser
- 1 dl mixade havregryn
- 1/2 dl hela havregryn
- 1/3 dl proteinpulver vanilj (alternativt smakneutralt proteinpulver med tillägg av vaniljpulver)
- 1/2 dl rispuffar
- 2 msk mandelsmör (eller annat nötsmör)
- 2 msk honung (alternativt agavesirap)
- 1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljpulver)
- 2-3 rader mörk choklad
Så här gör du
- Förbered en medelstor plåt med smörpapper/spraya med smör.
- Mixa havremjöl, havregryn, proteinpulver och rispuffar i en medelstor skål.
- Smält mandelsmör och honung i en kastrull. Tillsätt vaniljextrakt och häll i de mixade torra ingredienserna. .
- Häll ut smeten på plåten.
- Smält chokladen i mikron, spritsa/dekorera barsen med chokladen med hjälp av en sked.
- LÃ¥t stelna i kylen i 30 min och dela efter det i bitar. Klart!
Källa: http://www.runningwithspoons.com
Foto: http://amyshealthybaking.com
Äppelpaj – 6 bars
Ingredienser
- 1 dl osötad äppelmos
- 1 litet äpple, finhackat
- 1 tsk kanel
- 3/4 dl sojaprotein
- 2 msk kokosmjöl
- en nypa salt
- 1 dl osötad cashewmjölk (alternativt annan mjölk)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1-2 tsk stevia strö (eller annan sötning)
Så här gör du
- Förbered en plåt med smörpapper.
- Koka äppelbitarna så att de blir mjuka, ca 4-6 min.
- Blanda alla ingredienser i en skål, först de torra råvarorna, sedan äpplemos och mjölk, sist äppelbitarna. Mixa till en smet och bre ut på pannan. Låt svalna i minst 3 timmar innan du delar smeten i bitar. Klart!
Foto: http://www.cottercrunch.com
Glutenfria och veganska proteinbars – 10 stycken
Ingredienser
- 2 dl avrunna kikärtor
- 1/2 dl havregryn
- en handfull torkade aprikoser (ca 8 st)
- 1 msk tranbär
- 2 tsk chiafrön
- 4 tsk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 2/3 dl havremjölk/mandelmjölk
- en nypa kanel
- en nypa salt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 350 C.
- Skölj av kikärtorna.
- Mixa havregryn, chiafrön och aprikoser så att det blir grovhackat. Häll i kikärtorna, addera mjölk, honung, salt och tranbär. Mixa allt till en smet.
- Bre ut smeten på en plåt, grädda i 350 C i ca 30 min eller tills ytan fått färg. Klart!
Foto: http://minimalistbaker.com/
Veganska, glutenfria och enkla granola bars – 8 stycken
Ingredienser
- 250 gram urkärnade dadlar. (blötlägg 10 min om dadlarna är torra)
- 3 msk jordnötssmör
- 1 dl havregryn (glutenfria eller vanliga)
Så här gör du
- Mixa dadlarna i en matberedare eller mixer så att dadlarna är delade i småbitar och klumpar sig.
- Tillsätt jordnötssmör och havregryn och mixa tillsammans med dadlarna. Önskar du en mer fast konsistens, addera mer havregryn.
- Häll ut degen och lägg på en bakplåt, platta till en kvadrat. Skär degen i 8-10 bitar och lägg in i kylen så att de stelnar något. Du kan även rulla degen till bollar.
- Barsen klarar sig ett par veckor i kylskåp eller ett par månader i frysen.