6 snygga sätt att inreda med trendiga växter

Aldrig har gröna växter varit så trendiga som nu inom inredning! Men man ska inte bedra sig och tro att det måste se ut som en djungel där hemma för det. Nej det moderna sättet att inreda grönt är minimalistiskt och matchar därmed vår Nordiska sparsmakade dekor som hand i handske. Fokuset ligger snarare på vart växterna placeras än på hur många, som det var förr i tiden.

Här får ni några snygga trendiga sätt att inreda med gröna växter på hemmaplan!

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-1-1.jpg

1. Monstera på nytt inredningsvis

Den storbladiga växten Monstera E fortsätter att trona som den mest populära gröna växten. Den är mäkta omtyckt av Svenskar och rejält omskriven av trendkänsliga bloggare. Men i den nya tiden ser man Monstera ta en annan plats än förr i inredningen. Nu kommer den  mer och mer i mindre format och passar därmed även ypperligt för små boenden. Skippa gärna klumpig ytterkruka utan låt Monstera stå i en mindre kruka för att komma till sin fulla gröna rätt.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-2.jpg

2. Murgrönans comeback

Murgrönan är hott stuff 2017! Murgrönan håller på att jobba bort sitt något gammaldags mossiga rykte och tar sig nya uttryck i modern dekor. Denna slingrande hängväxt passar fint som på bilden ovan, på en vägghylla som inte är överbelamrad med massa pryl plotter.

Ett personligt roligt minne jag har av murgröna är när jag hade en fejkad variant i min första lya. Min far skulle vara blomvattnare när jag var bortrest och vattnade den fejkade murgrönan rejält på bokhyllans topp. Kan tänka mig hans reaktion när vattnet rann över lätt sagt. Med andra ord säg till era föräldrar att ni har fejkade växter om de ska ta hand om dem:)

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-3.jpg

3. Snygga snittblad

Jag säger snittblad för bladen har börjat ta över snittblommornas roll mer och mer. Att mixa olika sorters gröna blad och kvistar ger ett snyggt spännande intryck på tex. matbordet. Snyggt  är att i en dukning med vit duk som bas ställa tre-fyra glasvaser i rad med gröna blandade blad i.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-4.jpg

4. Håll det enkelt

Att bara dekorerar med några kvistar ser man mycket nu speciellt inom homestyling. Ett snabbt sätt att förändra ett rum från tomt till mer levande men ändå bevara den stilrena eftertraktade enkelheten. Även att skippa ytterkrukan på större golvväxter är helt rätt i tiden. Håll det lätt, stilrent och avskalat helt enkelt.

Ett tips är att gå ut i naturen nu på våren då ni kan fynda riktigt snygga kvistar som är så där vackert nästan utspruckna.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-5.jpg

5. Odla exotiska citronträd

Citronträd har varit poppis att inreda med några säsonger nu. Den väldoftande trenden håller i sig även i år och visst är det läckert med alldeles egna citroner. Förr ansågs det en stor lyx att äga exotiska fruktträd och det var därför bara adeln som hade råd med denna exotiska lyx.

Ovan ser ni ett citronträd från Ikea som dessutom säljer dem till vrakpris (speciellt om man jämför med citronträdets värde i dåtid)

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-7.jpg

6. Kryddor V.s amplar

Amplar som hänger och grönskar i fönstren är mäkta poppis just nu. Även att odla egna kryddor är stort så varför inte kombinera de två och odla kryddor i amplar? Detta tips är speciellt bra för de med husdjur då de ofta avskyr krydd dofterna på fönsterbrädan. Att hänga upp kryddorna gör både djuren och oss människor glada då de är så förbaskat lättodlade.

 

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/05/växt-8.jpg

Jag hoppas att ni blev inspirerade att inreda grönt på ett lite mer modernt vis där hemma nu. Bara en liten grön växt kan göra stor skillnad och dessutom är ju gröna växter även bra för både hälsan och miljön.

 

Go green!

LOVE / M

Läs mer från Maria på inredningsvis.se

Foto: Entrance, Ikea, Janne Olander for Stadshem