Förvandla ditt kök med Lucks.

Med snygga, smarta och helt skräddarsydda lösningar lockar inredningsföretaget Lucks modiga kunder som vet vad de vill. Affärsidén? Att erbjuda kundanpassade lösningar av bra kvalitet och med riktigt snygg design.

Modern helhetsleverantör för kök och förvaring

Lucks startade 2016 och är helhetsleverantör för kökslösningar och erbjuder skjutdörrar och mängder av smarta förvaringslösningar till garderober. Allt som tillverkas är skräddarsytt och måttanpassat. För att tillgodose kundernas behov och önskemål finns exempelvis olika typer av gångjärn och upphängningsanordningar för garderobsfronter och smarta hörnlösningar för att utnyttja köksutrymmet på bästa sätt.

Genom att designa runt eller komplettera med smarta lösningar, kan originaldetaljer behållas och det som är värt att ha kvar, bibehålls. Vi kallar det platsanpassat istället för platsbyggt, förklarar Emelly Blomqvist, PR och creative på Lucks.

Lokal produktion med självklart hållbarhetstänk

Lucks tillverkar allting själva och har en egen fabrik i Norrtälje, norr om Stockholm. Att tänka hållbarhet är en naturlig del i hela företagsidén.

Eftersom att vi inte massproducerar något så har vi inte heller något lager. Allt görs on demand så vi undgår att lagerhålla gammal design. Det är viktigt för oss att göra korrekta och hållbara val då våra produkter ska hålla i minst 20 år. Därför använder vi Svanenmärkta grundprodukter och försöker göra hela produktionskedjan så medveten som möjligt, säger Anthon Rosander, medgrundare och VD.

För stilmedvetna kunder med högra krav

Emelly beskriver företagets kunder som noggranna och stilmedvetna. Många gillar att vara först och att bestämma själva, få är beredda att kompromissa. Kan det inte vara svårt att leva upp till kunders förväntningar och krav?

Egentligen inte, menar Emelly. Vi hjälper ofta kunderna att översätta tanke till produkt. Det är ju kundernas kreativitet och önskemål som gör att vi som företag också utvecklas och kan ta fram ännu bättre lösningar.

Med Lucks lösningar kan kunderna göra alltifrån att bara byta luckor till att göra om hela köket, inklusive skåpinredningar. 

 

När är det vanligast att kunder kommer i kontakt med er? Emelly berättar:

Det kan vara när som helst, då ett behov uppkommer att göra om i hemmet. Ofta är det i samband med bostadsbyte, när någon köpt en ny bostad. Då finns ett behov av att hitta nya, praktiska och smarta lösningar.

Kreativa kökslösningar

När det gäller kök så vill kunder göra alltifrån att bara byta luckor till att göra om hela köket, inklusive skåpinredningar. Att ta med inspirationsbilder från sociala medier är mer regel än undantag och eftersom att allt som Lucks gör, tas fram vid beställning kan exempelvis kulörval eller en viss stil nästan alltid matchas på pricken. Smarta lösningar för hörnskåp är en vanligt förekommande fråga.

Ett vanligt problem med hörnskåp är att det ofta är standardlösning som ser ut som en stor kloss. Det görs ofta avstick från design när det handlar om funktion för just hörnskåp och det hjälper vi kunderna att undvika.

Lucks erbjuder helt kundanpassade lösningar av bra kvalitet och med riktigt snygg design.

 

De fyra bästa tipsen för dig som planerar att göra om i köket:

  1. Vad vill du absolut inte att resultatet ska bli? Ofta vill man ha mer förvaring och mer yta = det gör att samma lösning kommer att presenteras igen. Tänk utanför och tänk nytt!
  2. Vad är det största behovet i köket? Är ni många som brukar laga mat ihop eller är det mest du? Vad använder du köket till? Tänk efter innan – hur rör du dig köket?
  3. Förutom funktion så som smart, enkelt eller lättstädat, hur ska köket kännas?
  4. Ingen ska ha fönstret i ryggen när ni sitter vid matbordet – planera så att alla tillsammans kan titta ut.

Om Lucks

Inredningsföretaget Lucks startade 2016 och erbjuder sina kunder smarta och eleganta kökslösningar, garderober och skjutdörrar. Lucks tillverkar skräddarsydda lösningar på beställning, i egen fabrik i Norrtälje utanför Stockholm.