Håll nere dina elkostnader med hjälp av Greenely

Vintern har tagit tag i vårt land och minusgraderna fortsätter att minska. När graderna sjunker utomhus brukar också elkostnaderna öka. Därför kan det vara bra att övervaka hemmets elanvändning lite extra såhär års, för att undvika en obehaglig chock när elfakturan kommer. Med hjälp av appen Greenely, som finns att ladda ner gratis för iPhone och Android, kan du enklare hålla koll på ditt hems elförbrukning.

Vad är Greenely?

Greenely är en app som helt utan hårdvara kan koppla upp din eldata och vägleda dig mot en minskad energianvändning och således bidra till minskade energikostnader. Du behöver inte ha koll på ditt anläggnings-ID, det räcker att bara ange ditt personnummer för att kunna koppla upp din eldata – och det kostar ingenting.

Hur fungerar Greenely?

Greenely kombinerar eldatan med andra datakällor som t.ex. väder eller aktuella elpriser och ger dig på så sätt en fördjupad analys över din elanvändning, utvalda energispartips eller larm vid onormal förbrukning. I appens inspirationsdel kan du dessutom läsa artiklar och guider kring energi, erbjudanden om energismarta produkter och göra analyser för ditt hems energisystem.

Enkla funktioner

 • Jämförelse
  Jämför din elanvändning med likvärdiga hushåll för att se om du förbrukar minst, lika mycket eller mest.
 • Eldata på timnivå
  Med hjälp av ditt personnummer kan du koppla upp dig mot ditt elnätsbolag och få in information om din elanvändning, timmer för timme – utan att behöva ange anläggnings-ID.
 • Solcellsanalys
  Se hur väl ditt hem lämpar sig för installation av solpaneler på taket och få en uppskattning på investeringskostnad, hur mycket el som kan produceras med hjälp av solen samt återbetalningstid.

Så här enkelt kommer du igång:

 1. Ladda ner appen för iPhone eller Android.
 2. Skapa ett konto och koppla upp din eldata.
 3. Börja spara el!

Lycka till!

Går du i säljtankar? Välkommen att kontakta någon av våra mäklare för en kostnadsfri värdering, eller boka ett möte med en mäklare när det passar dig på HusmanHagbergs digitala tjänst Mäklarbokningen.se