Så får du en lyxigare badrumskänsla (rätt) billigt

Drömmer du om ett lyxigt badrum med iögonfallande detaljer såsom ett unikt badkar eller badrumsmöbler i lyxigt material? Kanske tänker du också att en lyxigare känsla innefattar ett hål i plånboken, och avstår hellre från att göra något alls. Vi har listat några tips hur du får ett lyxigare badrum 

Byt kranar till dusch och (eller) handfat

Väldigt lite gör så stor skillnad som just nya kranar. Kranarnas färg och form får gärna återfinnas i spegelkanten och bryta av kaklet. På bilden ovan har man hittat en smakfull kontrast mellan rå industriell känsla på väggarna och mässing kranar. 

 

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/badrumsdesign1.jpg

Ta in växter i badrummet

Växter i badrummet kan skapa  en underbar lyxig oaskänsla! Fina växter att placera i amplar är orkidé, ta då bort blompinnarna och låt stänglarna hänga fritt, murgröna och bräken som fyller ut fint med sin frodighet. Större exemplar av klätterkalla passar bra att ställa på golvet och låta klättra upp med lite stöd mot ett skåp eller fönster. Gemensamt för dessa växter är att de trivs bra i lite skuggiga, fuktiga och varmare utrymmen.

Tapetsera en vägg

Liva upp ett trött badrum med en fin tapet! Tapeten ovan är från Peenty.

Förnya uppsättningar av textilier

Att förnya badrums textilierna kan göra mycket! Ny badrumsmatta som är skön för nyduschade fötter, härliga badhanddukar och fina gästhanddukar gör under för badrummets helhetsintryck 🙂 

Snygg förvaring!

Byt ut krokar mot en vacker badrumshylla där du ställer dina tvålar och doftljus, byt den gamla tvättkorgen till en du verkligen tycker om. Kan verka simpelt men gör skillnad!

Detaljerna!

Slutligen, tänk på detaljer såsom en riktigt fin tvål, badolja, fjädrar och doftljus. Det är detaljerna som gör den stora skillnaden!