Så får ni ett lyxigare hem billigt med enkla DIY tips

När jag vanligtvis bloggar på Inredningsvis har jag ett älskat motto och det stavas budgetlyx. Det vill säga hur man enkelt och billigt kan få till ett lyxigare hem, utan att det behöver bli svindyrt för det. Allt fler drabbas av ekonomiska nederlag och allt fler bor även i små bostäder. När media då trasserar ut en massa lyxiga prylar inte många har råd med, då kan det kännas tungt på inredningsfronten. Men misströsta inte! Det finns faktiskt många billiga DIY knep att ta till för att få ett hem att se lyxigare ut och här är några.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/09/byta-ben.jpg

Byt ben!

Att byta ut möbelbenen är ett av de främsta tricken att få till en lyxigare look i hemmet. Företaget Prettypegs.com har kommit på den supersmarta idén att lyx pimpa Ikea möbler med nya ursnygga ben. Ovan ser vi bara några exempel från deras hemsida om hur man kan byta ben och förvandla en billig möbel till design chic på nolltid.På deras sida hittar ni även massor av DIY tips att utöva på Ikea möbler med makalösa resultat.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/09/badrum.jpg

Budgetlyxig badrum!

Här ovan ser vi tre toppen exempel på hur billiga möbler har fått ett rejält uppsving. Två av exemplen är gjorda av Ikeas köksklassiker Bekväm. Men som vi ser så har Bekväm fler ställen där den passar och badrummet är bara ett. Man har satt dit ett litet lyxigt handfat och borrat hål rakt igenom möbeln för avloppsröret. Ett supertips för att lyxa till det lilla badrummet.Ett annat tips är att köpa billiga gamla möbler, våtrumsbehandla dem och vips badrummet har genast fått en mer classy look. Ovan har ett gammalt Singer bord fått en fantastisk makeover till badrumsmöbel.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/09/statement-vägg.jpg

Stilren statement vägg!

Genom att måla en av väggarna i ett rum i en helt annan kulör än resten kan rummet förändras dramatiskt. Ovan ser vi tre fantastiska förändringar hur ett rum kan bli lyxigare med rätt färg på rätt plats. Den randiga kontorshörnan är helt fantastisk. Men hade man valt att måla randigt i hela rummet hade det genast blivit to much och näst intill LSD-varning istället för stilfullt classy. Less i more sägs det inom fashion, men frågan är om det inte gäller ännu mer inom inredning:)

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/09/ikea-diy-skrivbord.jpg

Hacka hemmakontoret!

Här ser vi återigen några perfekta Ikea hack och denna gången i kontorsform. Att använda Ikeas bockben som skrivbordsben är ett modernt stilrent sätt att hotta upp kontoret på. Eller varför inte lägga en glasskiva över bockarna för ett garanterat lyxigare skrivbord. Alla hurtsar och bockben ovan fungerar perfekt för att bygga sig ett stylish skrivbord och ni hittar dem hos Ikea.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/09/dekorplast.jpg

Dekorplast gör underverk!

Jag återkommer alltid till dekorplastens magi då jag är förundrad över hur många användningsområden plasten har. Ovan ser vi några riktigt bra exempel på hur ni kan lyxa till möblerna med snygg dekorplast i trä eller marmormönster. Skrivbordet ovan till vänster var tråkvitt från start men har fått ett rejält uppsving med dekorplast i mörkt lyxigt trämönstrat. Stort sortiment av dekorplast har vinylahem.se och marmorplast med äkta känsla har panduro.com.

Som ni ser behöver det inte vara dyrt att få ett hem se lite lyxigare ut. Ännu bättre är ju att DIY projekt ofta är väldigt kul och dessutom kan man ju även skryta till vännerna om alla makalösa makeovers.
LOVE/ Maria

Läs mer från Maria på inredningsvis.se.

 

Foto: Apartmenttherapy, Prettypegs, Int2architecture.ru, Happy mundane