Så håller du elkostnaderna nere i vinter

Det spekuleras att bli en riktig vargavinter i år. För dig som bor i villa och/eller ägare av ett fritidshus kan detta innebära ett större hål i plånboken. Men det behöver inte bli så.  Med hjälp av Greenelys app kan du följa din förbrukning och få smarta tips och råd på hur du kan spara pengar. Appen finns tillgänglig på Android och iOS. Här följer tips också hur du med hjälp av nya innovationer inom uppvärmning kan minska energianvändningen i din bostad. 

 

Den snålspolande kranen - Altered: Nozzle

Efter en lyckad Kickstarter-kampanj har produkten nyligen släppts på marknaden. Altered: Nozzle atomiserar vattnet och skapar miljoner droppar som skjuter ur kranen i hög hastighet. Detta medför en energieffektivitet om 75 – 98% (!) vilket medför en minskad elkostnad med ca 1200 kr/år. Den snålspolande kranen kostar ca 400 kr och finns att köpa på Clas Ohlson.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/energi1.jpg

Netatmos smarta termostat för radiatorer

Produkten som gör dina element intelligenta. Elementventilerna kan styras via Netatmos app som innehåller en rad smarta funktioner. Schemalägg uppvärmningen utifrån dina vanor, sätt på olika typer av sparlägen, exempelvis under natten. Ventilerna upptäcker automatiskt om ett fönster står öppet och notifierar dig. En smart investering som kan ge upp till 37% i energibesparing.  Paketet går loss på ca 1795 kr och finns att beställa på flera e-handelsbutiker, bland annat Dustin.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/energi2.jpg

Sensibo Sky - fjärrkontroll som kopplar upp din värmepump.

Sensibos smarta termostat fungerar som en fjärrkontroll till värmepumpen som kan styras via deras app när du inte är hemma. Den smarta termostaten har flera häftiga funktioner, bland annat “location awareness” som känner av vart du befinner dig och värmer upp huset när du närmar dig hemmet eller drar ned på värmen när du lämnar huset. Produkten kostar ca 1500 kr och finns att beställa på CDON och Dustin.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/11/SENSIBO-SKY-.jpg

Det kan till synes vara värt att inverstera i klimatsmart innovation, för miljöns och privatekonomins skull. Sedan kan du följa din energiförbrukning i Greenelys app! Ladda hem Greenely på Android och iOS

 

Går du i säljtankar? Välkommen att kontakta någon av våra mäklare för en kostnadsfri värdering, eller boka ett möte med en mäklare när det passar dig på HusmanHagbergs digitala tjänst Mäklarbokningen.se