Så kan du spara pengar på ditt tak.

Regeringen beslutade tidigare i höst att öka solinvesteringsstödet för privata hushåll och har föreslagit en ökning av stödet från 20 till 30 procent av investeringskostnaden, för personer som väljer att installera solceller på sina privatbostäder, från och med 1 januari 2018. Det utökade stödet främjar investering i hållbar energi och är en del av arbetet mot att nå Sveriges miljömål. Med appen Greenely (ladda ner för iPhone eller Android) kan du enkelt analysera om ditt hustak är lämpat för att installera solceller på.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/800x400_greenely_solceller.jpg

Solceller på taket, något för dig?

Vi har tidigare berättat om Greenelys app som hjälper privatpersoner att spara el i hemmet genom att jämföra dina förutsättningar med liknande hushåll. Greenely lanserar nu en vidareutveckling av tjänsten där du som husägare kan göra analyser direkt i mobilen för att se om du kan installera solceller på ditt tak.

Såhär går analysen till

Först hämtas automatiskt solinstrålningsinformation. Därefter får du en ungefärlig kostnad för ett solcellspaket som passar dina förutsättningar, hur mycket el du kan producera och hur lång tid det tar att tjäna in din investering. I nästa steg kan du välja att bli kontaktad av Greenelys utvalda samarbetspartners på din ort för att få en kostnadsfri offert på vad installationen skulle kosta och vilket material som passar.

Ladda ner appen “Greenely – Spara El” för iPhone eller Android för att göra analysen helt gratis.

Går du i säljtankar? Välkommen att kontakta någon av våra mäklare för en kostnadsfri värdering, eller boka ett möte med en mäklare när det passar dig på HusmanHagbergs digitala tjänst Mäklarbokningen.se

Lycka till med din klimatsmarta investering!