Slå in julklapparna fint – fem enkla tips.

Julklappsinslagning är ofta det roligaste med att köpa julklappar (eller det värsta beroende på vem som tillfrågas…). De flesta butiker hjälper till med att slå in paket, inte minst såhär i juletid, men i ärlighetens namn blir det mer personligt att slå in alla julklappar själv. Här har vi samlat lite inspiration på hur du kan slå in alla julens klappar. Tipsen fungerar såklart även året runt, till alla paket. Lycka till!

Lyxa med röda tygband

Strunta i vanliga, enkla snören i papper och byt ut dem mot vackra tygband istället. Gör vilken klapp som helst till rena lyxpaketet! Tygband finns i mängder i tygaffärer, men går även att hitta i mataffären eller på t ex Panduro.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/800x400_julklappsinslagning.jpg

Spetsa till det!

Med en bit spetstyg, eller vanligt spetsband, gör du enkelt en romantisk och vacker inslagning. Fungerar även utan röda färger till, året om. 

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/800x400_julklappsinslagning2.jpg

Använd gamla skokartonger

Ta en vanlig skokartong, eller annan valfri kartong, och slå in både låda och lock, så får du en fin, klädd låda att lägga gåvan i. Fäst med tejp eller klister på insidan. Dekorera sedan med eller utan band. Vill du ta det till nästa nivå så kan du alltid klä kartongen med tyg istället, och då få en låda att spara saker i. Här finns en kort guide hur du gör.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/800x400_julklappsinslagning3.jpg

Gör det naturligt

Addera en kvist, ett blad eller i det här fallet en liten gren och kotte, för att skapa en naturlig touch på julklappen. Kombinera gärna med jordnära färger på papper och snöre för att maximera den naturliga känslan. Hos Elle Decorations kan du läsa om hur du kan använda granris till mer än bara paket.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/800x400_julklappsinslagning4.jpg

Vett och etikett!

Ibland behöver det inte vara svårare än att använda fina etiketter och taggar, för att paketen ska bli vackra. Välj en etikett i samma färg som pappret, eller bryt av helt, eller varför inte ta både och? Sen är det bara julklappsrimmet kvar…

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2017/12/800x400_julklappsinslagning5.jpg