Smartare och snyggare förvaring med Lucks.

Lucks är inredningsföretaget som vill förändra synen på inredning genom snygga, smarta och kundanpassade lösningar av bra kvalitet. Företaget startade 2016 och är helhetsleverantör för kökslösningar och erbjuder skjutdörrar och mängder av smarta förvaringslösningar till garderober. Allt som tillverkas är skräddarsytt och måttanpassat.

Närproducerat och naturligt hållbart

Lucks tillverkar allting själva och har en egen fabrik i Norrtälje, norr om Stockholm. Att tänka hållbarhet är en naturlig del i hela företagsidén.

Eftersom att vi inte massproducerar något så har vi inte heller något lager. Allt görs on demand så vi undgår att lagerhålla gammal design. Det är viktigt för oss att göra korrekta och hållbara val då våra produkter ska hålla i minst 20 år. Därför använder vi Svanenmärkta grundprodukter och försöker göra hela produktionskedjan så medveten som möjligt, säger Anthon Rosander, medgrundare och VD.

Lucks tillverkar allting själva och har en egen fabrik i Norrtälje, norr om Stockholm. Att tänka hållbarhet är en naturlig del i hela företagsidén.

 

Ny bostad väcker ofta inredningslusten

Ofta är det i samband med bostadsbyte, när någon köpt en ny bostad, som behovet att göra om i hemmet uppkommer. Då vill många hitta nya, praktiska och smarta lösningar. Förutom att helrenovera eller delvis byta ut sina kök, efterfrågar kunderna smarta lösningar för maximal förvaring; att kunna nyttja takhöjd, maximera utrymmet i en trång hall eller förenkla förvaring på ytor där människor ofta vistas i.

Vad är då en smart lösning?

Givetvis är det upp till betraktaren men ofta är det just att nyttja takhöjden till max, att ha skjutdörrar i stället för svängdörrar och sedan bakom dörrarna ha bra förvaringssytem. Våra dörrar kan fästas enbart i taket och de är ofta tunga och väger upp till 80 kg. Då blir lösningen elegant och gediget. Samma lösning kan också användas som rumsavdelare och blir då en riktigt snygg inredningsdetalj. Så länge det finns ett tak kan man skapa väggar, förklarar Emelly Blomqvist, PR och creative på Lucks.

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2018/08/800x400_lucks4.jpg

Genom att använda måttanpassade garderobsdörrar som går ända till taket och att ha skjutdörrar istället för svängdörrar, får man riktigt bra förvaring.

 

De fem bästa tipsen för dig som vill ha smart förvaring:

  1. Yteffektivitet. Vill du ha skjutdörr eller vanliga dörrar? Vanliga kräver plats för att kunna öppnas.
  2. Tänk på höjden! Det är oftast enkelt att bygga på.
  3. Glöm inte djupet bakom själva garderobsdörren – det finns massor av lösningar.
  4. Tänk på inredningen, det är ofta dyrt att skräddarsy garderobsinredning. Våga tänk utanför den inredning som finns. Sätt en stång från vägg till vägg, både upptill och nertill i garderoben. Då behövs kanske inte lika många lådor.
  5. Tänk på hur snyggt det ska vara. Glasväggar eller -dörrar är snyggt – men orkar du vika strumporna som syns igenom varje dag?

 

Om Lucks

Inredningsföretaget Lucks startade 2016 och erbjuder sina kunder smarta och eleganta kökslösningar, garderober och skjutdörrar. Lucks tillverkar skräddarsydda lösningar på beställning, i egen fabrik i Norrtälje utanför Stockholm.