Solceller på taket? Ta reda på om solceller är en bra investering för dig!

Ända sedan regeringens höjning av solcellsstödet från 20% till 30% trädde i kraft 1 januari 2018, har intresset för installation av solceller bland svenska husägare stadigt stigit. Greenely har nu gjort det ännu enklare att analysera hur väl ditt hem eller fritidshus lämpar sig för installation av solceller. Tjänsten, som finns tillgänglig för iPhone och Android, är som tidigare helt kostnadsfri.

Vad är solcellsstödet?

Solcellsstödet är ett statligt bidrag som privatpersoner kan söka vid installation av solceller och solpaneler. Sedan stödet infördes 2009 har inkomna ansökningar till landets länsstyrelser ökat nästan tiofaldigt, vilket orsakat väntetider på upp till tre år.

Utvecklingen har lett till att regeringen har beslutat att öka den årliga budgeten från 390 till 915 miljoner kronor samtidigt som stödnivån höjs från 20 till 30 %. Detta infördes från och med 1 januari 2018. Enligt Energimyndigheten har 159 miljoner i solcellsstöd beviljats under årets första två månader, vilket motsvarar 37 % av det totalt beviljade solcellstödet under hela 2017.

 

Analysera dina förutsättningar med appen Greenely

I appen Greenely får du som användare en enkel förståelse för hur väl ditt hem eller fritidshus lämpar sig för installation av solpaneler på taket. Du behöver bara fylla i information om var huset ligger, hur det ser ut och takets förutsättningar.

Du får därefter en kalkyl på hur mycket el du skulle kunna producera under ett år och hur mycket pengar du kan spara. Du får även en uppskattning på installationskostnad, återbetalningstid på investeringen samt vilken avkastning investeringen beräknas ge. Därefter kan du direkt begära in offerter från lämpliga leverantörer i ditt område och även boka tid med en solcellsexpert som gör en mer grundlig analys av just ditt hem.

 

https://blogg.husmanhagberg.se/wp-content/uploads/2018/03/solceller2.png

Så här enkelt kommer du igång:

  1. Ladda ner appen för iPhone eller Android.
  2. Skapa ett konto och koppla upp din eldata.
  3. Gör en solcellsanalys och se hur mycket just du skulle kunna spara!

Lycka till!

 

Går du i säljtankar? Välkommen att kontakta någon av våra mäklare för en kostnadsfri värdering, eller boka ett möte med en mäklare när det passar dig på HusmanHagbergs digitala tjänst Mäklarbokningen.se